Λεπτομέρειες Είδησης
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 22/09/2015
Saturday, September 19, 2015
 

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων διοργανώνει Ημέρα Δωρεάν Μεταφοράς την Τρίτη 22/9/2015.

Ως εκ τούτου, όλοι οι επιβάτες θα μπορούν αυτή την μέρα να ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν σε όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕΑ. Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να ταξιδέψουν δωρεάν και σε όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τις υπόλοιπες εταιρίες Δημοσίων Μεταφορών σε όλη την Κύπρο (Υπεραστικά Λεωφορεία Κύπρου, Ζήνωνας - Λάρνακας, ΟΣΕΛ - Λευκωσίας, ΕΜΕΛ - Λεμεσού, ΟΣΥΠΑ - Πάφου).

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή της βιώσιμης κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης διαμέσου της διακίνησης με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα αυτό, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησήςστην πόλη τους.

Πρόθεση του Υπουργείου είναι να προσφερθεί δωρεάν μεταφορά σε όλους τους επιβάτες, παγκύπρια, που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς των Αναδόχων Εταιρειών, με σκοπό την προώθηση της χρήσης των λεωφορείων από τους πολίτες.


Γενικές ΠληροφορίεςΔιοικητικό ΣυμβούλιοΚώδικας Υποχρ. / Δεοντολογίας
Διαγωνισμός 01Διαγωνισμός 02
Φόρμα ΕπικοινωνίαςΦόρμα Εισηγήσεων / ΠαραπόνωνΦόρμα Αίτησης Εργοδότησης